condette, hardelot, chateau

Het Kasteel van Hardelot is gelegen in Condette en is een juweeltje voor natuur- en cultuurliefhebbers. Het middeleeuwse kasteeltje heeft een artistieke functie als Franco-Britische cultureel uitwisselingscentrum, ‘Centre Culturel de l’Entente Cordiale’. Regelmatig vinden er exposities, concerten en evenementen plaats. Het is ook een ideaal vertrekpunt voor wandelingen of fietstochten  rondom het meer van Condette, door het bos van Ecault of in het badplaatsje Hardelot. 

De tuin
Chateau Hardelot jardin

Met de aanleg van een romantische Engelse tuin  krijgt het kasteel zijn oorspronkelijk middeleeuwse decor terug, met een dubbele reeks slotgrachten en een volledige omwalling. Maar ook het Renaissance kader met taxus en buxus vind je terug in de ontwerpen van tuinarchitecten Emmanuel de Quillacq et Christophe Laborde.

Het interieurInterieur Kasteel Hardelot

Een geheel nieuwe inrichting neemt de bezoeker mee naar de 19e eeuw. In de Victoriaanse eetzaal ervaar je de Engelse invloeden van Guy d’Hardelot. Of waan je je in een tijdperk van een zekere Charles Dickens die vaak een bezoekje bracht aan eigenaar John Whitley.

Het theehuishardelot-accueil-1

Tea time! Geniet van een lekker kopje thee of koffie in het theehuis, met Engelse maar ook Franse specialiteiten. Ook open voor de lunch.

Trefwoorden →  
Delen →

2 Responses to Het Kasteel van Hardelot

  1. mooie info. Hoe te bereiken met het openbaar vervoer. Mogelijkheden gastenkamers

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

     

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien